Home » Social Media » Posten op LinkedIn

Posten op LinkedIn

LinkedIn: Het Professionele Platform

LinkedIn is uitgegroeid tot hét platform voor professionals wereldwijd. Het biedt een unieke kans om je zakelijke netwerk uit te breiden, je expertise te delen en op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in jouw vakgebied. In deze gids delen we waardevolle tips en advies over hoe je effectief kunt posten op LinkedIn.

linkedin post nieuwe baan voorbeeld

Waardevolle LinkedIn tips en advies

1. Optimaliseer Je Profiel

Voordat je begint met posten op LinkedIn, is het essentieel om je profiel te optimaliseren. Zorg ervoor dat je profielfoto professioneel is en dat je samenvatting een duidelijke weergave geeft van wie je bent en wat je doet.

2. Ken Je Doelgroep

Een van de belangrijkste aspecten van effectief posten op LinkedIn is het begrijpen van je doelgroep. Wie zijn je connecties en volgers? Wat zijn hun interesses en behoeften? Pas je content daarop aan.

3. Contentstrategie

Een doordachte contentstrategie is de sleutel tot succes op LinkedIn. Overweeg welk type content het beste past bij je doelen. Dit kan variëren van informatieve artikelen en inspirerende verhalen tot zakelijk nieuws en branche-inzichten.

4. Originaliteit Waarderen

Originaliteit wordt op LinkedIn gewaardeerd. Schrijf of deel content die uniek is en een toegevoegde waarde biedt aan je netwerk. Vermijd het kopiëren van content van anderen.

5. Gebruik Visuele Elementen

Afbeeldingen en video’s trekken de aandacht op LinkedIn. Voeg visuals toe aan je berichten om ze aantrekkelijker te maken. Zorg ervoor dat de beelden relevant zijn voor de inhoud.

6. Betrek Je Publiek

Het betrekken van je publiek is cruciaal. Stel vragen in je berichten, moedig reacties en discussies aan, en reageer op opmerkingen. Dit vergroot de betrokkenheid bij je content.

7. Timing Is Alles

Het tijdstip waarop je je berichten plaatst, kan een groot verschil maken. Experimenteer met verschillende tijdstippen om te bepalen wanneer je doelgroep het meest actief is.

8. Hashtags Gebruiken

Hashtags zijn een geweldige manier om je content vindbaar te maken voor een breder publiek. Gebruik relevante hashtags in je berichten om de zichtbaarheid te vergroten.

9. Netwerken en Relaties Opbouwen

LinkedIn is niet alleen een platform om content te delen, maar ook om waardevolle zakelijke relaties op te bouwen. Neem de tijd om te netwerken en waardevolle connecties te leggen.

10. Meten en Verbeteren

Gebruik LinkedIn Analytics om de prestaties van je berichten te meten. Leer welke content goed presteert en pas je strategie dienovereenkomstig aan.

Met deze tips ben je goed op weg naar effectiever posten op LinkedIn.

Een LinkedIn-account aanmaken: Stap voor Stap

LinkedIn is een krachtig hulpmiddel om je professionele netwerk te vergroten, zakelijke kansen te ontdekken en je expertise te delen. Het begint allemaal met het aanmaken van een LinkedIn-account. Hier zijn de stappen om dit te doen:

1. Registratie: Ga naar de LinkedIn-website op www.linkedin.com. Je zult een startpagina zien met een optie om je te registreren. Klik hierop.

2. Persoonlijke Gegevens: Je wordt gevraagd om enkele persoonlijke gegevens in te vullen, zoals je voornaam, achternaam, e-mailadres en een wachtwoord. Zorg ervoor dat het e-mailadres dat je gebruikt, actueel en professioneel is, omdat dit het primaire communicatiemiddel zal zijn voor LinkedIn-meldingen.

3. Verificatie: Nadat je je gegevens hebt ingevoerd, ontvang je een e-mail ter verificatie. Klik op de link in de e-mail om je account te activeren.

4. Aanvullende Informatie: Nu is het tijd om meer informatie toe te voegen aan je LinkedIn-profiel. Dit omvat je profielfoto, een samenvatting, werkervaring, opleiding en vaardigheden. Een professionele profielfoto is van essentieel belang, omdat dit de eerste indruk is die anderen van je krijgen.

5. Netwerk Opbouwen: LinkedIn zal je vragen om contacten toe te voegen aan je netwerk. Dit kunnen collega’s, vrienden, en zakelijke connecties zijn. Je kunt contacten ook op een later tijdstip toevoegen.

6. Privacyinstellingen: Zorg ervoor dat je de privacyinstellingen van je profiel aanpast aan je voorkeuren. Je kunt bepalen wie je profiel kan zien en welke meldingen je wilt ontvangen.

7. Samenvatting en Doelen: Schrijf een boeiende samenvatting waarin je beschrijft wie je bent, wat je doet en wat je wilt bereiken op LinkedIn. Dit is een kans om je unieke professionele verhaal te delen.

8. Aanbevelingen en Endorsements: Vraag om aanbevelingen van collega’s en leidinggevenden en voeg vaardigheden toe aan je profiel waarin je bedreven bent. Dit versterkt je geloofwaardigheid.

9. Groepen en Interesses: Sluit je aan bij LinkedIn-groepen die relevant zijn voor je vakgebied en interesses. Dit vergroot je betrokkenheid en helpt je bij het ontdekken van waardevolle inhoud.

10. Content Delen: Nu ben je klaar om waardevolle content te delen en deel te nemen aan discussies in je netwerk. Zorg ervoor dat je content professioneel en informatief is.

Dikgedrukt linkedin

Op LinkedIn kun je de aandacht vestigen op specifieke woorden of zinnen door ze dikgedrukt te maken. Dit kan je berichten opvallender en leesbaarder maken. Om tekst dikgedrukt te maken, volg deze eenvoudige stappen:

 1. Asterisken gebruiken: Plaats een asterisk (*) vóór en na het woord of de zin die je dikgedrukt wilt hebben. Bijvoorbeeld: Belangrijke vaardigheden zijn cruciaal in mijn vakgebied.
 2. Markdown notatie: Als je vertrouwd bent met Markdown, kun je dubbele sterretjes gebruiken voor dikgedrukte tekst, zoals dit.
 3. Rich Media Posts: Bij het maken van een bericht op LinkedIn kun je gebruikmaken van de opmaakopties in de editor om tekst te selecteren en dikgedrukt te maken.

Houd er rekening mee dat het gebruik van dikgedrukte tekst met mate moet gebeuren. Overmatig gebruik kan afleidend zijn. Gebruik het om de belangrijkste punten in je berichten te benadrukken en de leeservaring van je connecties te verbeteren.

Beste tijd om te posten LinkedIn

beste tijd om te posten linkedin

Het succes van je LinkedIn-posts kan sterk afhangen van het tijdstip waarop je ze plaatst. Hoewel er geen one-size-fits-all antwoord is, zijn er enkele algemene richtlijnen om in gedachten te houden:

 1. Werkdagen, Werkuren: Over het algemeen is de beste tijd om te posten op LinkedIn op werkdagen tijdens kantooruren. Dat betekent dat je berichten doorgaans meer zichtbaarheid krijgen als je ze plaatst tussen 09:00 en 17:00 uur.
 2. Dinsdag, Woensdag, en Donderdag: Middenin de werkweek, van dinsdag tot donderdag, wordt vaak beschouwd als de optimale tijd om te posten. Mensen zijn doorgaans het meest actief op deze dagen.
 3. Lunchpauzes: Tijdens de lunchpauze (rond 12:00 tot 13:00 uur) kan een goed moment zijn om te posten, omdat veel professionals hun LinkedIn-check doen terwijl ze even pauze nemen.
 4. Vermijd Vrijdagmiddag: Over het algemeen neemt de activiteit op LinkedIn af op vrijdagmiddag, omdat mensen zich voorbereiden op het weekend. Probeer te voorkomen dat je belangrijke content op dat moment plaatst.
 5. Experimenteer en Analyseer: De beste tijd kan variëren afhankelijk van je specifieke doelgroep en branche. Het is raadzaam om te experimenteren met verschillende tijdstippen en LinkedIn Analytics te gebruiken om te zien wanneer je doelgroep het meest actief is.
 6. Internationale Connecties: Als je een wereldwijd netwerk hebt, houd dan rekening met tijdzones. Probeer te posten op tijdstippen die geschikt zijn voor je internationale connecties.

Reposten linkedin

Reposten, ook wel bekend als delen, is een waardevolle functie op LinkedIn waarmee je interessante en relevante content van anderen opnieuw kunt delen met je eigen netwerk. Hier zijn enkele belangrijke aspecten om te overwegen bij het reposting op LinkedIn:

1. Delen van Relevantie: Wanneer je een bericht van iemand anders deelt, zorg er dan voor dat het relevant is voor jouw netwerk en jouw professionele interesses. Het is een kans om waardevolle informatie te verspreiden.

2. Toevoegen van Commentaar: Het is een goed idee om een persoonlijk commentaar toe te voegen wanneer je een bericht deelt. Vertel je connecties waarom je denkt dat deze content waardevol is. Dit geeft je de kans om je eigen inzichten te delen.

3. Verwijzing naar de Originele Auteur: Vergeet niet om de originele auteur te vermelden door hun naam te noemen in je deelbericht, bijvoorbeeld “@AuteurNaam heeft een geweldig artikel gedeeld over…”. Dit vergroot de zichtbaarheid van de oorspronkelijke contentmaker.

4. Respecteer Auteursrechten: Het is belangrijk om respectvol om te gaan met auteursrechten. Controleer of de auteur toestemming heeft gegeven om hun content te delen. In de meeste gevallen wordt content op LinkedIn gepost met het oog op delen, maar het is altijd goed om bewust te zijn van auteursrechten.

5. Diversifieer Je Content: Reposten kan een aanvulling zijn op je eigen originele contentstrategie. Het stelt je in staat om een verscheidenheid aan perspectieven en ideeën te delen en zo je netwerk te verrijken.

6. Reageren op Reacties: Wanneer je content deelt, let dan op opmerkingen en reacties. Neem deel aan de discussie en toon waardering voor de betrokkenheid van je netwerk.

7. Niet Overmatig Delen: Hoewel reposting waardevol kan zijn, moet je voorkomen dat je te veel content deelt die niet van jou is. Je wilt niet de indruk wekken dat je alleen maar content van anderen promoot.

Reposten op LinkedIn is een effectieve manier om waardevolle inzichten te delen, je netwerk te versterken en betrokkenheid te vergroten. Door zorgvuldig geselecteerde content te delen en persoonlijke inzichten toe te voegen, kun je een waardevolle bijdrage leveren aan de LinkedIn-gemeenschap.

Optimale Afmetingen voor LinkedIn-Posts

LinkedIn is een platform dat visuele inhoud waardeert, en het gebruik van de juiste afmetingen voor je posts is cruciaal om ervoor te zorgen dat je content er professioneel en aantrekkelijk uitziet. Hier zijn de optimale afmetingen voor verschillende soorten LinkedIn-posts:

1. Afbeeldingen en Afbeeldingsberichten:

 • Afbeeldingsgrootte: Het ideale formaat voor afbeeldingen op LinkedIn is 1200 x 627 pixels. Dit formaat zorgt ervoor dat je afbeelding er scherp uitziet en goed wordt weergegeven op zowel desktop als mobiel.

2. Links delen:

 • Uitgelichte Afbeelding: Als je een externe link deelt op LinkedIn, wordt er automatisch een uitgelichte afbeelding gegenereerd. Zorg ervoor dat deze afbeelding minstens 1200 x 627 pixels is om een aantrekkelijke preview weer te geven.

3. Video’s:

 • Videoformaat: LinkedIn ondersteunt verschillende videoformaten, maar het meest gangbare en aanbevolen formaat is MP4. Zorg ervoor dat je video een resolutie heeft van 1920 x 1080 pixels (Full HD) voor de beste kwaliteit.
 • Videolengte: Hoewel er geen specifieke maximale lengte is voor LinkedIn-video’s, is het raadzaam om video’s kort en krachtig te houden. Video’s van 1 tot 2 minuten worden vaak het best ontvangen.

4. Carrouselberichten:

 • Afbeeldingsgrootte voor Carrousels: Als je meerdere afbeeldingen in een carrousel plaatst, houd dan dezelfde aanbevolen afmetingen van 1200 x 627 pixels aan voor elke afbeelding. Dit zorgt voor consistentie in je carrouselbericht.

LinkedIn post nieuwe baan voorbeeld

Het delen van de aankondiging van je nieuwe baan op LinkedIn is een geweldige manier om je professionele netwerk op de hoogte te stellen en te vieren wat je hebt bereikt. Hier is een voorbeeld van een effectieve LinkedIn-post:

Beste LinkedIn-Netwerk,

Ik ben verheugd om mijn nieuwe professionele avontuur met jullie te delen. Vandaag begin ik aan mijn reis als [Je Nieuwe Functie] bij [Bedrijfsnaam]. Ik ben ongelooflijk enthousiast over de mogelijkheden en uitdagingen die voor me liggen.

Dank aan [Vermeld Namen van Belangrijke Personen] en het hele team bij [Vorige Werkgever] voor de geweldige jaren die ik daar heb gehad. Ik ben dankbaar voor alle kansen en ervaringen die ik heb opgedaan.

Mijn nieuwe rol bij [Bedrijfsnaam] stelt me in staat om me verder te ontwikkelen in [Noem Belangrijke Verantwoordelijkheden] en [Noem Belangrijke Doelen]. Ik kijk ernaar uit om samen te werken met een getalenteerd team en te groeien in deze nieuwe functie.

Ik wil graag mijn dank uitspreken aan mijn mentoren, collega’s en vrienden die me hebben gesteund op mijn carrièrepad. Jullie hebben me geïnspireerd en gemotiveerd om te blijven groeien.

Laten we in contact blijven en blijven samenwerken aan spannende projecten. Ik ben altijd beschikbaar voor gesprekken en samenwerkingen.

Bedankt voor jullie voortdurende steun en aanmoediging. Op naar nieuwe uitdagingen en kansen!

Met vriendelijke groet, [Jouw Naam]

Dit voorbeeld benadrukt de opwinding van je nieuwe baan, benadrukt waardering voor je vorige werkgever en collega’s, en nodigt je netwerk uit om in contact te blijven en samen te werken. Het toevoegen van een professionele foto kan de post nog persoonlijker maken. Het delen van dergelijke berichten op LinkedIn helpt je om je netwerk op de hoogte te houden van je carrièreontwikkelingen en kan nieuwe zakelijke kansen opleveren.