Home » Hoe maak je een poll in Whatsapp?

Hoe maak je een poll in Whatsapp?

In de digitale tijd van vandaag zijn WhatsApp-groepen een essentieel platform geworden voor communicatie en betrokkenheid met vrienden, familie en collega’s. Of het nu gaat om het plannen van een weekendje weg, het delen van een grappige meme of het bespreken van werkgerelateerde zaken, WhatsApp-groepen zijn het communicatiemiddel bij uitstek voor velen. Maar met zoveel berichten in een chat, kan het moeilijk zijn om het gesprek levendig en interactief te houden. En hier komen polls van pas. Polls stellen groepsleden in staat om hun meningen en voorkeuren over een bepaald onderwerp te delen, waardoor het gesprek meer betrokken en interactief wordt. In dit artikel gaan we kijken hoe een poll maken whatsapp er uit ziet, waardoor het gemakkelijker wordt om je groepsleden te betrekken en het gesprek gaande te houden.

Voordelen van poll maken Whatsapp

Een poll in whatsapp maken in WhatsApp-groepen heeft verschillende voordelen. Ten eerste kunnen polls groepsgesprekken dynamischer maken. Door een poll te maken en de resultaten te delen, kan een groepslid zijn of haar mening uiten en kan iedereen in de groep de resultaten zien. Dit kan leiden tot een levendige discussie over het onderwerp. Ten tweede kunnen Whatsapp polls helpen om de groepsleden beter te leren kennen. Door te zien wat andere groepsleden denken over een bepaald onderwerp, kun je meer te weten komen over hun voorkeuren en opvattingen. Ten slotte kunnen polls helpen om besluitvorming te vergemakkelijken. Stel dat je een groepsreis plant en de groepsleden moeten beslissen over de bestemming. Door een poll in whatsapp te maken, kun je gemakkelijk de meest populaire bestemming kiezen.

Stapsgewijze handleiding om een poll te maken in Whatsapp

Nu we de voordelen van het gebruik van polls in WhatsApp-groepen hebben besproken, laten we eens kijken hoe je in enkele minuten een poll kunt maken. Volg deze stappen:

 1. Open de WhatsApp-groep waarin je de poll wilt maken.
 2. Tik op het tekstvak waarin je normaal gesproken een bericht zou typen.
 3. Tik op het pictogram van de paperclip om de bijlage-opties te openen.
 4. Tik op de optie ‘Poll’.
 5. Typ de vraag die je wilt stellen in het bovenste tekstvak.
 6. Typ de antwoorden die beschikbaar moeten zijn in de poll in de onderste tekstvakken.
 7. Tik op ‘Stuur’ om de poll te verzenden.

Tips voor effectieve whatsapp poll maken

Hoewel een whatsapp poll maken gemakkelijk is, zijn er enkele tips die je kunt volgen om ervoor te zorgen dat je poll effectief is. Ten eerste moet je ervoor zorgen dat de vraag die je stelt duidelijk is en niet te ingewikkeld. Als de vraag te ingewikkeld is, kan dit leiden tot verwarring en onduidelijkheid over de bedoeling van de poll. Ten tweede moet je ervoor zorgen dat de antwoorden die beschikbaar zijn in de poll duidelijk zijn en alle mogelijke opties omvatten. Als er belangrijke opties ontbreken, kan dit invloed hebben op de resultaten van de poll. Ten slotte moet je ervoor zorgen dat de poll niet te lang is. Als de poll te veel vragen bevat, kan dit leiden tot vermoeidheid van de groepsleden en kan de respons op de poll lager zijn.

Hoe analyseer je poll resultaten in WhatsApp

Nu je een whatsapp poll maken hebt afgerond en verstuurd naar je WhatsApp-groep, is het tijd om de resultaten te analyseren. Om de resultaten te bekijken, moet je de volgende stappen volgen:

 1. Open de WhatsApp-groep waarin je de poll hebt verstuurd.
 2. Zoek de poll en tik erop om deze te openen.
 3. Tik op ‘Resultaten bekijken’ om de resultaten te zien.
 4. Bekijk de resultaten en analyseer ze op basis van je vraag.

Creatieve manieren om polls te gebruiken in WhatsApp-groepen

Naast het gebruik van polls voor het stellen van vragen en het nemen van beslissingen, zijn er ook creatieve manieren om polls te gebruiken in WhatsApp-groepen. Hier zijn enkele ideeën:

 • Maak een poll om te beslissen welk restaurant of café te bezoeken tijdens een groepsuitje.
 • Maak een poll om te beslissen welke film of tv-serie te kijken tijdens een groepsavond.
 • Maak een poll om te beslissen welke muziek te spelen tijdens een feestje.
 • Maak een poll om te beslissen welke activiteit te doen tijdens een teambuilding.

Voordelen van het gebruik van polls op externe platforms

Hoewel een poll maken whatsapp gemakkelijk is, zijn er ook voordelen aan het gebruik van externe poll-platforms. Ten eerste bieden externe platforms vaak meer geavanceerde functies, zoals de mogelijkheid om afbeeldingen en video’s toe te voegen aan de poll. Ten tweede kunnen externe platforms helpen om de privacy van de deelnemers te waarborgen. Als je bijvoorbeeld een poll maakt voor een zakelijke bijeenkomst, wil je misschien niet dat de deelnemers elkaars antwoorden kunnen zien. Ten slotte kunnen externe platforms helpen om de resultaten van de polls op een meer visueel aantrekkelijke manier te presenteren.

Voorbeelden van succesvolle WhatsApp-polls

WhatsApp-polls kunnen op verschillende manieren worden gebruikt, en er zijn veel voorbeelden van succesvolle polls. Hier zijn enkele voorbeelden:

Conclusie en call-to-action

Een poll in whatsapp maken is een geweldige manier om groepsleden te betrekken en het gesprek levendig te houden. Door polls te maken en de resultaten te delen, kun je een levendige discussie op gang brengen en de groepsleden beter leren kennen. Of je nu een zakelijke bijeenkomst plant of gewoon een avondje uit met vrienden, polls kunnen helpen om besluitvorming te vergemakkelijken en het plezier te vergroten. Dus waar wacht je nog op? Maak nu je eigen poll en laat de gesprekken beginnen!