Home » Google » Google Nieuws uitzetten

Google Nieuws uitzetten

Heb je ooit gemerkt dat je constant wordt overspoeld met nieuwsupdates van Google Nieuws? De constante stroom van koppen en artikelen kan overweldigend zijn. Gelukkig kun je Google Nieuws uitzetten en weer wat digitale rust vinden. In dit artikel laten we je zien hoe je dat doet, stap voor stap.

Google Nieuws uitzetten

Waarom Google Nieuws uitzetten?

Voordat we in de details duiken, laten we eens kijken waarom je Google Nieuws zou willen uitzetten. Hoewel nieuws essentieel is om op de hoogte te blijven, kan het soms te veel worden. Te veel nieuws kan leiden tot informatie-overload en stress. Het kan ook afleiden van productief werk of kostbare ontspanningstijd. Dus, als je besluit om Google Nieuws uit te schakelen, ben je zeker niet de enige.

Stap 1: Open de Google Nieuws-app of website

Om te beginnen, open je de Google Nieuws-app op je smartphone of ga je naar de Google Nieuws-website op je computer. Zorg ervoor dat je bent ingelogd op het Google-account dat is gekoppeld aan de app of website.

Stap 2: Navigeer naar de instellingen

Klik op het pictogram met drie horizontale lijnen in de linkerbovenhoek van het scherm. Dit opent het menu. Scroll naar beneden totdat je “Instellingen” ziet staan en tik of klik erop.

Stap 3: Selecteer “Nieuwsbronnen beheren”

In de instellingenpagina vind je verschillende opties. Scroll omlaag totdat je “Nieuwsbronnen beheren” ziet en klik erop. Dit is de sectie waar je de controle hebt over welke nieuwsbronnen je wilt zien.

Stap 4: Bewerk je nieuwsinteresses

Hier kun je al je nieuwsinteresses bewerken en beheren. Je kunt onderwerpen toevoegen of verwijderen op basis van je voorkeuren. Maar laten we ons concentreren op het uitzetten van Google Nieuws. Scroll omlaag totdat je “Google Nieuws” ziet en klik erop.

Stap 5: Schakel Google Nieuws uit

Je bent nu op de pagina met Google Nieuws-instellingen. Hier kun je Google Nieuws uitzetten. Zoek naar de schakelaar met de tekst “Google Nieuws weergeven” en schakel deze uit door erop te tikken of te klikken. Je zult zien dat de schakelaar grijs wordt, wat betekent dat Google Nieuws is uitgeschakeld.

Stap 6: Bevestig je keuze

Google zal je nu vragen om je keuze te bevestigen. Ze willen er zeker van zijn dat je Google Nieuws echt wilt uitzetten. Klik op “Uitzetten” om je keuze te bevestigen.

Stap 7: Geniet van de rust

Gefeliciteerd! Je hebt met succes Google Nieuws uitgeschakeld. Je zult nu geen nieuwsupdates meer van Google Nieuws ontvangen. Dit betekent dat je minder wordt afgeleid en meer controle hebt over welke informatie je te zien krijgt.