Home » De beste tijden om te posten op Tiktok

De beste tijden om te posten op Tiktok

De beste tijden om te posten op Tiktok

TikTok is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de populairste sociale media platforms ter wereld, met miljoenen gebruikers. Het is een platform waar gebruikers korte, boeiende video’s kunnen maken die in korte tijd viraal kunnen gaan. Het krijgen van gewenste views en betrokkenheid op TikTok kan echter een uitdaging zijn, vooral als je niet op het juiste moment post. Daarom is het cruciaal om de wetenschap van het posten op TikTok te begrijpen en wat zijn de beste tijden om te posten op tiktok? Weten wanneer je je video’s moet posten, kan een enorm verschil maken in het aantal views en betrokkenheid dat je ontvangt. In dit artikel bespreken we de beste tijden om op TikTok te posten om je views en betrokkenheid te vergroten. Of je nu een content creator bent of een bedrijfseigenaar die zijn doelgroep wil bereiken, het begrijpen van de wetenschap van het posten op TikTok kan je helpen je doelen te bereiken. Laten we dus duiken en de beste tijden om op TikTok te posten verkennen!

Dit zijn de beste tijden om te posten op Tiktok

 • Maandag: 12:00 en 16:00
 • Dinsdag: 4:00, 8:00, 10:00 en 15:00
 • Woensdag: 13:00 en 14:00
 • Donderdag: 5:00, 15:00 en 18:00
 • Vrijdag: 1:00, 11:00, 19:00 en 21:00
 • Zaterdag: 17:00
 • Zondag: 1:00, 2:00, 13:00, 14:00 en 22:00

Waarom timing cruciaal is voor het succes van TikTok

Op TikTok draait alles om timing. Het is belangrijk om te begrijpen dat het succes van je video’s afhankelijk is van de tijd waarop je ze post. Als je je video op het verkeerde moment post, kan het zijn dat deze niet wordt gezien door je doelgroep en dat deze niet het gewenste aantal views en betrokkenheid krijgt. TikTok heeft een algoritme dat de populariteit van video’s meet op basis van views, likes, reacties en shares. Het algoritme bepaalt welke video’s op de For You-pagina verschijnen, wat de belangrijkste plek is om nieuwe volgers te krijgen. Als je video’s op het juiste moment post, vergroot je de kans dat ze door het algoritme worden opgepikt en op de For You-pagina terechtkomen.

De wetenschap achter TikTok’s algoritme

Om succesvol te zijn op TikTok, moet je begrijpen hoe het algoritme werkt. Het TikTok-algoritme gebruikt kunstmatige intelligentie om content te personaliseren en relevante video’s aan gebruikers te tonen. Het algoritme houdt rekening met verschillende factoren, zoals de lengte van de video, de kwaliteit van de content, het aantal likes, reacties en shares, en hoe lang gebruikers naar de video kijken. Het algoritme is ontworpen om de kijktijd van gebruikers te maximaliseren door content te tonen die ze interessant vinden. Dit betekent dat als je video’s maakt die veel betrokkenheid genereren, zoals likes, reacties en shares, je de kans vergroot dat deze door het algoritme worden opgepikt en aan meer gebruikers worden getoond.

Het begrijpen van je doelgroep en hun gedrag

Om te bepalen wanneer je je video’s moet posten, moet je begrijpen wanneer je doelgroep actief is op TikTok. Dit vereist het begrijpen van hun gedrag en het analyseren van hun gebruikspatronen. Je kunt deze informatie gebruiken om een ​​contentkalender te maken en je video’s te plannen op de tijden dat je doelgroep het meest actief is. Om te bepalen wanneer je doelgroep actief is, kun je de TikTok Analytics-tool gebruiken. Deze tool geeft je inzicht in het aantal views, likes, reacties en shares van je video’s, evenals de demografische gegevens van je publiek. Door deze gegevens te analyseren, kun je bepalen wanneer je publiek het meest actief is en je video’s dienovereenkomstig plannen.

Het vinden van het perfecte tijdstip om op TikTok te posten

Nu je begrijpt waarom timing belangrijk is op TikTok en hoe het algoritme werkt, is het tijd om het perfecte tijdstip te vinden om je video’s te posten. Over het algemeen zijn de beste tijden om op TikTok te posten tussen 18.00 en 21.00 uur, doordeweeks en in het weekend. Dit zijn de momenten waarop de meeste mensen actief zijn op het platform. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de tijdzone van je doelgroep. Als je doelgroep zich bijvoorbeeld in een andere tijdzone bevindt, moet je je video’s posten op het moment dat ze het meest actief zijn in hun tijdzone.

Het maken van een contentkalender voor TikTok

Een contentkalender is een essentieel hulpmiddel voor het plannen van je TikTok-video’s. Het helpt je om georganiseerd te blijven en ervoor te zorgen dat je regelmatig post. Door een contentkalender te maken, kun je ook zorgen voor een consistente stroom van content die je doelgroep zal aanspreken. Je kunt je contentkalender maken met behulp van een spreadsheet, notitieboekje of een speciale tool zoals Trello. Zorg ervoor dat je je video’s plant op de tijden waarop je doelgroep het meest actief is op TikTok.

Beste praktijken voor het posten op TikTok

Nu je het perfecte tijdstip hebt gevonden om op TikTok te posten en een contentkalender hebt gemaakt, is het belangrijk om enkele beste praktijken te volgen om ervoor te zorgen dat je video’s de gewenste views en betrokkenheid krijgen. Hier zijn enkele tips die je kunt volgen:

 • Maak boeiende en relevante content die je doelgroep zal aanspreken.
 • Gebruik populaire hashtags om je video’s beter vindbaar te maken.
 • Maak gebruik van TikTok’s editing tools om je video’s te bewerken en te verbeteren.
 • Houd je video’s kort en krachtig, tussen de 15 en 60 seconden.
 • Maak gebruik van ondertitels om ervoor te zorgen dat je video’s voor iedereen toegankelijk zijn.
 • Gebruik muziek die past bij je video en je doelgroep zal aanspreken.

Tools voor het analyseren en optimaliseren van je TikTok-strategie

Er zijn verschillende tools beschikbaar waarmee je je TikTok-strategie kunt analyseren en optimaliseren. Een van de meest populaire tools is TikTok Analytics, dat beschikbaar is voor alle geverifieerde accounts. Met TikTok Analytics kun je inzicht krijgen in het aantal views, likes, reacties en shares van je video’s, evenals de demografische gegevens van je publiek. Je kunt deze gegevens gebruiken om je contentkalender te optimaliseren en ervoor te zorgen dat je video’s worden gepost op de tijden waarop je doelgroep het meest actief is. Andere tools die je kunt gebruiken zijn bijvoorbeeld Hootsuite en Brand24.

Voorbeelden van succesvolle TikTok-accounts met strategische posttijden

Er zijn veel TikTok-accounts die enorme aantallen views en betrokkenheid hebben gekregen door op de juiste tijden te posten. Een van de meest succesvolle TikTok-gebruikers is Charli D’Amelio, die meer dan 100 miljoen volgers heeft op het platform. Charli post haar video’s meestal tussen 18.00 en 21.00 uur EST, wat overeenkomt met de piekuren van haar doelgroep. Andere succesvolle TikTok-gebruikers zijn Addison Rae, Bella Poarch en Zach King, die allemaal enorme aantallen volgers en views hebben gekregen door op de juiste tijden te posten en relevante content te maken die hun doelgroep aanspreekt.

Conclusie en laatste tips voor het maximaliseren van TikTok-betrokkenheid

TikTok is een krachtig platform dat enorme kansen biedt voor content creators en bedrijven om hun doelgroep te bereiken. Door de wetenschap van het posten op TikTok te begrijpen en de beste tijden om te posten op Tiktok te weten om video’s te posten, kun je je bereik vergroten en je betrokkenheid laten stijgen. Het is ook belangrijk om je doelgroep te begrijpen en relevante content te maken die hen zal aanspreken. Door deze tips te volgen en te blijven experimenteren met je strategie, kun je succesvol worden op TikTok en je doelen bereiken.