Home » Beste tijd om te posten Instagram

Beste tijd om te posten Instagram

Instagram is een social media platform dat de wereld heeft veroverd. Met meer dan 1 miljard actieve gebruikers is het geen wonder dat bedrijven en individuen Instagram gebruiken om hun doelgroep te bereiken. Maar met zoveel content die elke seconde wordt geüpload, hoe zorg je ervoor dat je posts worden gezien door je volgers? Ofwel: wat is de beste tijd om te posten Instagram. Het antwoord ligt in timing. Ja, je leest het goed. Timing is alles als het gaat om het plaatsen van berichten op Instagram. In feite kan het kennen van de beste tijd om te posten op Instagram een enorm verschil maken in de betrokkenheid en het bereik van je berichten. Maar hoe vind je de beste tijd om te posten op Instagram voor jouw specifieke publiek? In dit artikel zullen we ingaan op de wetenschap achter het timen van je Instagram-posts en je praktische tips geven om je betrokkenheid en bereik op het platform te vergroten. Dus of je nu een bedrijfseigenaar bent, een influencer of gewoon iemand die zijn Instagram-game wil verbeteren, lees verder om erachter te komen hoe je de kunst van het timen van je Instagram-posts onder de knie kunt krijgen.

Wat is de beste tijd om te posten op Instagram?

De beste tijd om te posten op Instagram is:

 • Maandag: 13:00 uur
 • Dinsdag: 05:00 uur
 • Woensdag: 15:00 uur
 • Donderdag: 16:00 uur
 • Vrijdag: 05:00 uur
 • Zaterdag: 11:00 uur
 • Zondag: 10:00 uur

Waarom timing belangrijk is op Instagram als je zoekt naar de beste tijd van een Instagram post?

Het is een feit dat niet alle Instagram gebruikers op hetzelfde moment actief zijn op het platform. Sommigen zijn ’s ochtends vroeg actief, anderen ’s avonds laat en sommigen zijn alleen actief tijdens de lunchpauze. Het is dus belangrijk om te weten wanneer je volgers het meest actief zijn op Instagram, zodat je op dat moment je posts kunt plaatsen en zo je bereik en betrokkenheid kunt vergroten. Het plaatsen van berichten op het verkeerde moment kan ervoor zorgen dat je posts niet worden gezien door je volgers en dat kan een negatieve invloed hebben op je betrokkenheid en bereik.

Waarom timing belangrijk is op Instagram als je zoekt naar de beste tijd van een Instagram post

Hoe je de piekactiviteitstijden van je publiek kunt bepalen

Het bepalen van de piekactiviteitstijden van je publiek is de eerste stap om te weten wanneer de beste tijd om te posten op Instagram is. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Een van de gemakkelijkste manieren is om te kijken naar je Instagram Insights. Instagram Insights is een ingebouwde tool die beschikbaar is voor zakelijke accounts en die je inzicht geeft in je volgers en hun activiteiten op het platform. Met deze tool kun je zien op welke dagen en tijdstippen je volgers het meest actief zijn op Instagram.

Een andere manier om de piekactiviteitstijden van je publiek te bepalen, is door te kijken naar de gegevens van je website of blog. Als je een website of blog hebt, kun je Google Analytics gebruiken om te zien wanneer je verkeer het hoogst is. De piekactiviteitstijden van je verkeer kunnen je een idee geven van wanneer je volgers het meest actief zijn op Instagram.

Ten slotte kun je ook gebruikmaken van externe tools, zoals Hootsuite of Sprout Social, om de piekactiviteitstijden van je publiek te bepalen. Deze tools analyseren je Instagram-account en geven je inzicht in je volgers en hun activiteiten op het platform.

Factoren om te overwegen bij het bepalen van de beste tijd om te posten Instagram

Naast de piekactiviteitstijden van je publiek zijn er nog andere factoren waarmee je rekening moet houden bij het bepalen van de beste tijd om te posten Instagram voor jouw Instagram-account. Een van de factoren is de geografische locatie van je publiek. Als je publiek zich in een andere tijdzone bevindt, moet je hiermee rekening houden bij het bepalen van de beste posttijd. Je wilt tenslotte niet dat je posts om 3 uur ’s nachts verschijnen in de feed van je volgers.

Een andere factor om te overwegen is het type content dat je plaatst. Als je bijvoorbeeld een modeblogger bent, kan het plaatsen van berichten tijdens het weekend of op een avond de betrokkenheid van je publiek vergroten, omdat mensen dan meer tijd hebben om door hun Instagram-feed te scrollen.

Ten slotte moet je ook rekening houden met de algemene trends op Instagram. Zo is bijvoorbeeld gebleken dat op maandag en donderdag de meeste posts worden gemaakt op Instagram, dus het is misschien niet de beste dag om te posten als je wilt opvallen tussen alle andere posts.

Tools die je kunnen helpen voor de beste tijd om te posten op Instagram te vinden

Er zijn verschillende tools beschikbaar die je kunnen helpen bij het vinden van de beste posttijd voor jouw Instagram-account. Hieronder staan enkele van de meest populaire tools:

 • Hootsuite: Hootsuite is een social media management tool die je kunt gebruiken om de piekactiviteitstijden van je publiek te bepalen. Met deze tool kun je je Instagram-account analyseren en de beste posttijden bepalen op basis van de gegevens van je volgers.
 • Sprout Social: Sprout Social is een andere social media management tool die je kunt gebruiken om de beste posttijd voor jouw Instagram-account te bepalen. Deze tool biedt ook inzicht in je volgers en hun activiteiten op het platform.
 • Iconosquare: Iconosquare is een Instagram-analytics tool die je kunt gebruiken om de activiteiten van je volgers op het platform te analyseren. Met deze tool kun je zien welke posts het meest populair zijn bij je volgers en op welke dagen en tijdstippen je volgers het meest actief zijn op Instagram.

Strategieën voor het testen en optimaliseren van je posting schema en de beste tijd Instagram post

Benieuwd naar de beste tijd Instagram post? Het bepalen van de beste posttijd voor jouw Instagram-account is slechts de eerste stap. Om je betrokkenheid en bereik op het platform te vergroten, moet je ook experimenteren met je posting schema en deze optimaliseren op basis van de resultaten. Hieronder staan enkele strategieën die je kunt gebruiken om je posting schema te testen en te optimaliseren:

 • Experimenteer met verschillende posttijden: Probeer verschillende posttijden uit en kijk welke tijden de meeste betrokkenheid en bereik opleveren. Je kunt deze tijden vervolgens opnemen in je posting schema.
 • Plan je posts vooruit: Door je posts vooruit te plannen, kun je ervoor zorgen dat je altijd op de beste posttijden plaatst. Dit kan je betrokkenheid en bereik op het platform vergroten.
 • Analyseer je resultaten: Houd je resultaten bij en analyseer welke posts het meest betrokkenheid en bereik opleveren. Gebruik deze gegevens om je posting schema te optimaliseren.
Postschema voor Instagram

Andere factoren om de betrokkenheid op Instagram te verbeteren

Naast het bepalen van de beste tijd om te posten op Instagram zijn er nog andere factoren waarmee je rekening moet houden om de betrokkenheid op Instagram te verbeteren. Hieronder staan enkele tips die je kunt gebruiken om je Instagram-game te verbeteren:

 • Gebruik hashtags: Hashtags zijn een geweldige manier om je posts te categoriseren en te laten zien aan een breder publiek. Gebruik relevante hashtags bij je posts om meer betrokkenheid te genereren.
 • Maak gebruik van Instagram Stories: Instagram Stories zijn een geweldige manier om je volgers op de hoogte te houden van je dagelijkse activiteiten en om een band op te bouwen met je publiek.
 • Gebruik call-to-actions: Het toevoegen van call-to-actions aan je posts kan je betrokkenheid vergroten. Vraag je volgers bijvoorbeeld om hun mening te geven over een bepaald onderwerp of om je post te delen met hun vrienden.

De impact van het Instagram-algoritme i.c.m. beste tijd Instagram post

Het Instagram-algoritme bepaalt welke posts in de feed van je volgers verschijnen en in welke volgorde. Het algoritme houdt rekening met verschillende factoren, zoals de betrokkenheid bij je posts en de tijd waarop je posts zijn geplaatst. Het is dus belangrijk om te begrijpen hoe het Instagram-algoritme werkt en hoe het je posting timing kan beïnvloeden.

Een van de belangrijkste factoren die het Instagram-algoritme gebruikt, is betrokkenheid. Hoe meer betrokkenheid je posts genereren, hoe hoger ze verschijnen in de feed van je volgers. Het is dus belangrijk om inhoud te plaatsen die betrokkenheid genereert en om dit te doen op de beste posttijden voor jouw publiek.

Conclusie en belangrijkste inzichten

Het timen van je Instagram-posts kan een enorme impact hebben op je bereik en betrokkenheid op het platform. Door de piekactiviteitstijden van je publiek te bepalen, rekening te houden met andere factoren en te experimenteren met je posting schema, kun je je Instagram-game naar een hoger niveau tillen. Vergeet niet om ook andere factoren te overwegen, zoals hashtags en Instagram Stories, om je betrokkenheid verder te vergroten. Het begrijpen van het Instagram-algoritme is ook belangrijk bij het bepalen van de beste posttijden voor jouw Instagram-account. Door deze tips en strategieën te gebruiken, kun je je Instagram-account laten groeien en je publiek beter bereiken.

Benieuwd naar de beste tijden om te posten op Tiktok?